Barča
|
14. června 2017, 17:29
Dobrý den pane doktore,
pěkně prosím o Váš názor na zátěž ledvin a jater při dodržování vaší diety. Je mi 59 let před 2 lety jsem zhubla 10kg.Při dobré disciplíně je to dieta při které nelze nezhubnout. Opravdu to funguje .Dnes bych potřebovala dietu opakovat, ale jsem zdravá a v mém věku bez medikace .Vážím si toho a chtěla bych se ujistit, že zbavit se přebytečných kil opakovaně touto metodou nebude na úkor zdravotního stavu. Za Vaši odpověď předem děkuji.
To, že dieta poškozuje ledviny šíří ti, kteří tomu nerozumí (a přesto mají potřebu se k tomu vyjadřovat). Ve skutečnosti proteinová dieta zdravé ledviny mírně zatěžuje, ale rozhodně nepoškozuje. A ta zátěž je pro organismus zcela jistě menší, než problémy spojené s otylostí.
Celá věc má ještě vícero aspektů - například někteří chytráci dávají na trh hyperproteinové přípravky přebustované bílkovinami a budí tím dojem, že jsou "lepší", "koncentrovanější", atd. Čím více obsahují bkoncentrovaných bílkovin, tím jsou problematičtější a na výsledek redukce to nemá žádný vliv... Vysvětlím: Profesor Blackburn v ymyslel funkční schéma (15g bílkovin v jednom jídle), které praxe mírně upravila tak, že rozumné a zdraví neškodné množství se ustálilo na 15 - 20g bílkovin v jednom jídle. Míň nefunguje a víc je zcela zbytečné a protenciálně zdravotně problematické. Takže se ničeho nebojte a hubněte s námi, protože jsme doktoři a ne rekvalifikovaní inženýři a podobné zkrachované existence, které v medicíně nemají co pohledávat. dr. Ryc